Windows Phone'lar Ekrana Dokunmadan Parmaklarınızı Hissedecek!

Microsoft Resarch ekibinin ortaya çıkardığı yeni bir teknoloji, ekrana dokunmadan parmakların takip edilmesini sağlıyor. Bu yeni teknoloji ve çeşitli kullanım alanlarını gösteren bir video yayınlandı.
Windows Phone ile istediği başarıya ulaşamayan Microsoft kolay kolay pes edecek gibi durmuyor. Şirket içindeki ar-ge departmanı Microsoft Research’ün ortaya koyduğu yeni bir teknoloji, dokunmatik ekranı dokunmadan parmakların hissedilmesini sağlıyor.

Benzer bir teknolojiyi daha önce Samsung ve başka üreticilerin çeşitli modellerinde görmüştük ancak burada söz konusu olan biraz daha farklı. “Dokunma öncesi hissetme” adı verilen teknolojinin temelinde self-kapasitif dokunmatik ekranlar yer alıyor. Ekran yüzeyi ile parmak arasındaki boşluğa göre yakınlık, uzaklık ve konum belirlenerek bir aksiyon sağlanıyor. Microsoft’un yeni teknolojisinin hangi alanlarda kullanılabileceğine dair aşağıdaki video güzel ipuçları sunuyor. Yeni teknolojinin Windows Phone’larda ne zaman kullanılmaya başlanacağı ise belirsiz.
Windows Phone'lar Ekrana Dokunmadan Parmaklarınızı Hissedecek!


İleri
« Geri
Geri
İleri »

DönüştürDönüştür İfadeİfade

Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim.