SuperSU Nedir Ne İşe Yarar Nasıl Kullanılır ?

SuperSU Nedir ?

SuperSU rootlu telefonunuza ve indirdiğiniz uygulamalara tam erişim sağlayabileceğiniz uygulamadır. Peki root nedir ? Root (İngilizce’de “Kök”) telefonun köklerine inmek anlamına geliyor. Dolayısıyla buradaki yazılımı düzenleyerek telefonunuzu istediğiniz gibi şekillendirebiliyorsunuz. Bu işlem sayesinde cihazınızdaki her veriye sıkıntı olmadan erişip, cihazda bulunan herşeyi olduğu gibi yedekleyebiliyorsunuz. Ayrıca cihazınızın temelindeki yazılımı istediğiniz şekilde değiştirip farklı Android arayüzleri (ROM’lar vasıtasıyla) yükleyebiliyorsunuz
SuperSU Ne İşe Yarar ?
SuperSU root gerektirir eğer telefonunuz rootlu ise zaten otomatik olarak kurulacaktır uygulamanın bazı görevlerini sayacak olursak log(kayıt) tutma,telefona tam erişim olacaktır. Log(kayıt) tutma özelliği, seçtiğiniz uygulamalar üzerinde yapılan işlemleri gösterir yani o uygulamanın geçmişine erişmek demektir.Tam erişim ise normal telefonda yapamayacağınız işlemler yapmanıza olanak sağlar  (bunun aktif olabilmesi için telefonunuzun rootlu olması gereklidir aksi taktirde çalışmayacaktır) tam erişime örnek olarak Root Browser uygulaması verilebilir bu uygulama sayesinde Android telefonunuzun sistem dosyalarına erişebilirsiniz.Eğer root yaparsanız telefonunuz garanti kapsamından çıkacaktır.
SuperSU Nasıl Kullanılır ?
SuperSU uygulaması 3 bölümden oluşuyor bunlar ;
  • Uygulamalar : SuperSU bazı uygulamaları açmak için sizden izin ister örnek olarak Root Browser uygulamasını açtınız SuperSU size “Bu uygulama açılsın mı ?” tarzı bir izin isteyecek siz “evet” dediğiniz taktirde SuperSU uygulamasının Uygulamalar kısmında Root Browser ismini göreceksiniz. Peki Root Browser veya farklı bir uygulama üzerinde neler yapabiliriz ? İzin verdiğiniz bir uygulamaya dokunun her zaman olduğu gibi Root Browser uygulamasını örnek verelim dokunduğunuz anda karşınıza yeni bir pencere çıkacak buradan Erişimi açıp kapayabilirsiniz eğer erişimi açarsanız uygulama üzerinde tam erişimi sağlarsınız eğer kapatırsanız kısıtlı erişim sağlarsınız. Bildirimleri açıp kapatabilir veya varsayılan olarak bırakabilirsiniz eğer uygulamadan bildirim almak istemiyorsanız kapatabilirsiniz eğer almak istiyorsanız açabilir veya varsayılan tercihini seçebilirsiniz. Log Kayıtlarını varsayılan,tüm içerik,sadece izin verilen veya hiçbiri olmak üzere toplam 4 seçenek belirleyebilirsiniz tercihimiz Tüm içeriktir bu sayede uygulamanın geçmişini görebilirsiniz. Kullanıcıyı Zorla bu pek kullanılmayan bir özelliktir olduğu gibi kalabilir.Bu kısımdaki işlemleri tamamladıktan sonra kaydet butonuna dokunun.
  • Kayıtlar : Bu kısımdan bazı izin verdiğiniz uygulamaların daha önceden uygulama üzerinde yapılan işlemleri, uygulama geçmişini görebilirsiniz bunun dışında başka bir özelliği yoktur.
  • Ayarlar : Bu kısımdan uygulamaların ayarlarını düzenleyebilirsiniz. Superuser’ı etkinleştir seçeneği aktif olmalıdır yoksa uygulama çalışmaz. Hatırlama Modu tam yetki verdiğiniz uygulamaları açtığınızda “tam yetki verildi” adlı uyarıyı sürekli almak istiyorsanız bunu aktif edebilirsiniz. Doğrulama uygulamalar yeniden yüklenirse ya da güncellenirse izinleri tekrar sormak istiyorsanız aktif edebilirsiniz bizim tercihimiz aktif etmenizdir. Varsayılan Erişim tercihimiz olan şimdilik olmalıdır eğer şimdilik olur ise sadece uygulama güncellenirse veya yüklenirse size “Tam erişim verilsin mi ?” adlı uyarıyı verecektir eğer İzin Ver yaparsanız size uyarı vermeden direk kendi açar Reddet yaparsanız  uygulama üzerinde hiçbir zaman tam yetki sahibi olamazsınız. Otomatik-Reddetme Geri Sayım kısmı uyarının ekranda kalma süresidir bunu 10 saniye yapın düşürür veya arttırırsanız bazı uygulamalarda sorunlar yaşarsınız. Log Kayıtları logların(kayıtların) hangi şekilde tutulacağını size sorar tercihimiz Tam içeriktir. Logları Sil bu seçeneği kendinize göre belirleyebilirsiniz örnek olarak 1 haftayı seçtiniz 1 hafta sonra tutulan tüm loglar silinecektir tercihimiz 2 hafta ve altıdır eğer hiçbir zaman yaparsanız SD kartınızda loglar büyük yer kaplar.Root Kaldırma telefonunuzdaki rootu kaldırabilirsiniz. Bu kısımlarda sadece önemli yerleri anlattık tercihimiz diğer kısımlara dokunmamanızdır.
Uygulamanın Özellikeri :
  • Log tutma
  • Root kaldırma
  • Tam erişim yetkisi
  • Çeşitli temalar
  • PIN koruması
  • Logları istediğiniz zaman aralığında tutabilme
İleri
« Geri
Geri
İleri »

DönüştürDönüştür İfadeİfade

Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim.